INREDNING

ATELIER OKIDOKI

Okidokis NYA huvudkontor är en hyllning till skönheten och det livsbejakande som blivit synonymt med vår stil och varumärke. Förmodligen är det Sveriges grönaste kontorsarbetsplats, men det är inte grönskan som gör den unik. Snarare är det den höga ambitionen när det gäller uttryck och koncept, att följa en tydlig linje och samtidigt våga det oväntade.

Entréns platsgjutna Venezia-terrazzo med intarsia av mässing och återbrukad natursten. Att lägga pusslet av organiska spillbitar och formskurna inslag tog flera veckor.
Efter många år på entréplan i Korsettfabriken har nu flytten gått upp till översta våningen med den tillhörande terrassen. Mitt i Skansbergets grönska.
Okidokis grafiska identitet återkommer på olika ställen runt om i lokalerna.

Inredningen är hantverksmässig, ofta underfundig och ibland oväntad. Det första blicken faller på är entréns platsgjutna Venezia-terrazzo med intarsia av mässing och återbrukad natursten. Att lägga pusslet av organiska spillbitar och formskurna inslag tog flera veckor, men det var det värt. Andra iögonfallande detaljer är den gula väggmålningen med känsla av medelhavet, köksön i klarblått ådringsmåleri och högblankt utförande och loungemöbler som vilar på en specialdesignad ullmatta med lejon, ugglor och drakar. Stora träd har planterats i terrakottakrukor, en växtvägg har börjat ta form och gullranka hänger i generösa drösar ner från balkarna i taket. Många medarbetare är odlingsintresserade och har tagit med egna sticklingar som nu står i immiga glaskupor på skrivborden.