Botaníco breder ut sig över två våningar i den vackra byggnaden i hörnet av Asche­bergs­gatan och Förenings­gatan. Här är led­orden ”urban jungle dining” och vi har satsat på att skapa en exotisk och inbjud­ande miljö som lockar till festlig stäm­ning både i baren och vid middags­borden.

Huvud­entrén på första våningen leder rakt in till den stora, gnistrande cocktail­baren där bartend­rarna och deras krea­tioner står i centrum. Här får man känslan av att befinna sig i en puls­erande bar i regns­kogens djup tack vare djungel­växter, neon­belysning och den långa sling­rande gröna soffan. Taket är utsmyckat som ett gren­verk och de välvda fönstren är varm­tonade för att skapa en mer intim stämning.

”Den gamla färgbutiken har genomgått en fullständig förvandling signerad Okidoki. Miljön på de två våningarna är förförande.” UR GP:S RECENSION AV BOTÁNICO

En våning upp når man restaur­angen, där känslan av att befinna sig i regn­skogens träd­toppar förstärks av den fantastiska utsikten mot Vasa­parken. Förutom ytterligare en cocktail­bar finns här en spektakulär arrangé som inspirerats av en på­fågel. Matsalen är upp­delad mellan flera rum som utformats med olika karaktär för att alla platser ska kännas lika väl omhänder­tagna och mysiga att sitta vid.

I lokalerna drevs tidigare två separata verksam­heter så en viktig uppgift i början av upp­draget var att ta fram ett förslag på hur de två planen skulle kopplas samman. Resultatet blev en härlig rosa spiral­trappa som löser logistiken men samtidigt bibehåller ett mått av mystik, då de två våningarna har så pass olika karaktär.