Okidoki vässar sin affärsmodell och rekryterar studiochefer

Elinor Frej, Amanda Rydenstam och Johanna Bocian Östberg är Okidokis nya studiochefer.

Efter ett intensivt utvecklingsarbete det gångna året har Okidoki nu rekryterat tre studiochefer för områdena Bostäder, Samhällsfastigheter och Inredning. Den nya organisationen innebär en tydligare specialisering och ett starkare och bredare affärserbjudande. VD Fredrik Hansson berättar varför man gör denna förändring.

– Vi strukturförändrar för att marknaden kräver en ökad specialisering. Vi har historiskt arbetat med arkitekturens alla kategorier men har tidigare inte haft dedikerade affärsområdesansvariga. Genom att fokusera vårt arbete i ett antal studios kan vi maximera affärsnyttan och öka kvaliteten inom de områden vi redan är verksamma.

Två studiochefer har rekryterats internt. Elinor Frej blir chef för affärsområdet Samhällsfastigheter och Johanna Bocian Östberg blir chef för Bostäder. Båda är mångåriga medarbetare på Okidoki och kommer nu att arbeta ännu mer fokuserat med att förtydliga och förstärka Okidokis position inom sina respektive områden.

Ny studiochef för Inredning är Amanda Rydenstam. Med erfarenhet från både arkitektur- och modebranschen tar Amanda med sig nya perspektiv till Okidokis redan starka inredningsstudio. Amanda har bland annat bakgrund som inredningsarkitekt på Koncept och som egenföretagare. Hon kommer senast från Kanozi. Amandas breda erfarenhet och starka entreprenörsegenskaper är något som passar perfekt i den nya rollen som inredningschef.

– Okidokis avspända, intelligenta och lustfyllda inställning till arkitektur har gett leveranser på konstant hög nivå. Jag ser fram emot att leda ett team som arbetar så konstnärligt och fördomsfritt. Med ett förflutet som modedesigner tror jag mycket på det intuitiva formgivandet med mycket humor. När vi kombinerar det med kundernas förutsättningar och behov uppstår magi.

Rekryteringen av en studiochef för affärsområdet Stadsplanering pågår just nu för fullt. Läs mer om den tjänsten på okidokiarkitekter.se/studiochef!

Okidoki är en fullservicebyrå som flyttar gränser med arkitektur. Vi är ett 60-tal arkitekter, ingenjörer och formgivare i Göteborg och Stockholm som arbetar med arkitekturens hela skala från stadsutveckling till inredning. Tillsammans med våra kunder skapar vi en bättre, snyggare och roligare värld.