Vasakronan

Vasakronans nya regionkontor i Göteborg är en aktivitetsbaserad arbetsplats – en komplett så kallad clean desk-lösning skräddarsydd för just Vasakronans arbetssätt. Här jobbar man inte vid fasta skrivbord utan väljer den arbetsplats som passar bäst för stunden. Vårt uppdrag har omfattat hela ansvarskedjan för såväl ombyggnation, koncept och inredning av den 1100 kvm stora kontorslokalen. Kontoret är beläget mitt i Göteborgs kommersiella centrum Nordstan, som årligen har 37 miljoner besökare.

Genom ett nära samarbete och dialog mellan arkitekt och verksamhet har lokalen utformats för att erbjuda en bred variation av miljöer och arbetsplatser som tillgodoser verksamhetens samtliga behov. Processen har löpt genom allt från workshops och intervjuer med medarbetarna till projektering, möbelformgivning och produktion.

Vasakronans nya kontor i Göteborg är en grön oas mitt i Nordstans myller. Hammockar, solblekta färger och gröna växter skapar en harmonisk trädgårdskänsla.

Arbetsmiljöerna är utformade med trädgårdens solblekta färger och grönska. Material som trä, metall och olika sorters glas kombineras med grafiska mönster som förstärker konceptet. Såväl fast som lös inredning, såsom möbler och armaturer, har specialdesignats och producerats specifikt för Vasakronans regionkontor. Ledord som har genomsyrat projektet är bl.a. samverkan, hållbarhet och inspiration.

”Ett tydligt svar på hur en aktivitetsbaserad arbetsplats kan organiseras med stora kvaliteter både i arbetsmiljö och i estetiska värden.”